ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΦΕΤ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΦΕΤ 10 ΩΡΩΝ | ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΕΠΙΠΕΔΟ: Επίπεδο 1
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 10 ώρες
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:
Ανακοινώνονται τμήματα κάθε μήνα. Για νέες ημερομηνίες πληροφορίες στο 2103310240, ώρες επικοινωνίας 09:00-19:00
ΤΟΠΟΣ:
Αιόλου 72, 7ος όροφος, Αθήνα - κέντρο
Διστόμου 7 -9, Πειραιάς - κέντρο
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
80 €, εκ των οποίων 50 € αφορούν στην κατάρτιση και 30 € στο παράβολο του ΕΦΕΤ
*Ειδικές τιμές για επιχειρήσεις και εργαζόμενους που προχωρούν σε ομαδικές εγγραφές άνω των 4 ατόμων.
Ομάδα Καταρτιζομένων /Εκπαιδευομένων
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε άτομο μιας επιχείρησης τροφίμων που έρχεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε επαφή με τα τρόφιμα. Το άτομο αυτό χαρακτηρίζεται ως “απλός χειριστής τροφίμων”.
Σκοπός του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει τον καταρτιζόμενο σε θέματα στοιχειώδους υγιεινής των τροφίμων, έτσι ώστε αυτός κατά την εξάσκηση των καθηκόντων του αφ’ ενός μεν να μην αποτελεί μέσο διακινδύνευσης της ασφάλειας των παραγομένων προϊόντων, αλλά επίσης ούτε με τις ενέργειές του να την θέτει σε κίνδυνο. Οι συμμετέχοντες μετά την επιτυχή περάτωση του προγράμματος και την προβλεπόμενη δοκιμασία (εξετάσεις) θα λάβουν επίσημες βεβαιώσεις που θα εκδίδονται από τον ΕΦΕΤ και θα στέλνονται άμεσα στους δικαιούχους.
Το πρόγραμμα αυτό, με μέριμνα και υποχρέωση των επιχειρήσεων, είναι υποχρεωμένοι να το παρακολουθήσουν όλοι οι εργαζόμενοι της κατηγορίας αυτής.
Περιεχόμενο Προγράμματος
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης και αρχές του HACCP που σχετίζονται με την εφαρμογή του.
1. Εισαγωγή στην ασφάλεια τροφίμων
2. Μικροοργανισμοί και χαρακτηριστικά αυτών
3. Τροφοδηλητηριάσεις και η παρεμπόδισή τους
4. Ατομική υγιεινή και συμπεριφορά του χειριστή τροφίμων
5. Το Εργασιακό Περιβάλλον
6. Πρακτικές καθαρισμού
7. Κοινά μιάσματα και έλεγχος αυτών
8. Νομοθεσία υγιεινής τροφίμων
Μάθετε περισσότερα εδώ (εγκύκλιος)